Telefon
WhatsApp

Başkan Polat Esnaf ve Sanaetkarları Tek Tek Müjdeledi

Şanlıurfa Zirai Aletler ve Motorlu Vasıtalar Tamircileri Sanat Esnaf Odası başkanı Halil Polat, yine hafta sonu Pazar günü demeden sanayi esnafını gezerek sorun ve taleplerini dinledi. Sanayide yürütülen orta refüj çalışmasını incelemeye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ü de karşılayan Polat, dinlediği esnafın talep ve önerilerini Başkan Beyazgül’e bir bir aktardı. İki başkan öğle yemeğini sanayide sıcak sohbet ortamında bir esnafın dükkanında yedi. Başkan Polat, yaz kış demeden tatil hafta sonu dinlemeden çalışmalarını hız kesmeden sürdürürken sanayiye kazandırılacak olan yeni projeleri ve giderilecek olan sorunları da tek tek açıkladı.


Başkan Polat açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Bu mutlu pazar gününde Evren sanayi sitemizin orta refüj ve yol genişletme çalışması büyükşehir belediyemiz tarafından tüm güzelliği ve hızıyla devam ediyor. Kıymetli Evren Sanayi Sitesi esnaflarımız odamızın talepleri doğrultusunda sitemizin ana arterdeki orta refüjlerimiz Büyükşehir belediyemiz tarafından yol genişletme çalışması sürüyor. Esnaflarımızdan desteklerini esirgemeyen kıymetli BŞB Başkanımız Sn. Zeynel Abidin Beyazgül'e esnaflarım adına teşekkür ederim. Biz bu şehri seviyoruz, biz bu esnafı seviyoruz. Yolu doğru olanın, yükü de ağır olur.
Türkiye istatistik kurumunun açıkladığı 2011 yılana ilişkin adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sonuçları dikkate alınarak Şanlıurfa’mız 12 Kasım 2012 tarih ve 6360 sayılı kanun ile Büyükşehir olmuştur.
1953 yılında kurulun ŞANLIURFA ZİRAİ ALETLER VE MOTORLU VASITALAR TAMİRCİLERİ SANAT ESNAF ODASI Büyükşehir’in tamamında bulunan odaya bağlı tüm esnaf ve sanatkârların ayrıca yaklaşık 14 Kooperatifin üyelerinin ve başkanlarının da bağlı olduğu başta Eyyübiye ilçesine bağlı EVREN SANAYİ SİTESİ, UĞURLU SANAYİ SİTESİ, İMAM KESKİN SANAYİ SİTESİ. Haliliye ilçesine bağlı BAMYASUYU SANAYİ SİTESİ, KEMBERİYE SANAYİ SİTESİ ve şehir merkezinde bulunan LASTİKÇİ VE MOTORSİKLETÇİ tamircilerinin TEK RESMİ KURUMU VE TEMSİLCİSİDİR . Hiç bir Kooperatif ve başkanının esnaf ve sanatkarımızın üstünde hiç bir resmi yetkisi yoktur Kooperatifler yalnızca 7 kişi ile kurulan ve sonrasında fesih edilen bir STK’dır.
AYRICA Taksi tamircileri için bakanlar kurulu kararı ile 5000 dönüm Hazine ve mera arazisi büyükşehir belediyemize 2602 dönüm tahsisi yapılmıştır inşallah kısa sürede esnaflarımıza parseli belirlenip inşaatına başlayacağız.
Tır tamircileri için büyükalanlıda yapılacak sanayi sitesinin temel atma törenini alt yapının bitmesi ile en kısa zamanda temel atacağız İnşallah.
Depremde yıkılan sanayimizin ikinci kapısını büyükşehir belediyemiz tarafından yenisi daha modern daha genişi yapılacak.
Evren sanayi sitesinin evren kısmını darbecileri andırdığı için ismini Akabe sanayi sitesi olarak değişeceğiz.
Sanayimizin giriş çıkışlarındaki yoğunluğu askariye indirmek için ilk etapta orta refüjlerimizi daraltacağız inşallah trafik yoğunluğunu azalacaktır yetmez ise belediyemizden iki adet dalgeç talebimiz olacaktır.
Spor bakanımız esnaflarımıza gençlerimize portatif havuz hediye etmiştir inşallah il müdürümüz tarafından kısa sürede esnaflarımıza kazandıracağız.
Sağlık Ocağı için her şey tamam yeri ile ilgili çevre ve şehircilik iklim değişikliği il müdürlüğümüzden yer için onay bekliyoruz.
Mesleki Yeterlilik Belgesi (MYK) belgesinin ilk mezunlarını belgelerini bu hafta teslim edeceğiz.”