Telefon
WhatsApp

Mehmet Sincar 30. yılında katledildiği yerde anıldı

DEP Milletvekilli Mehmet Sincar ve parti yönetici Metin Özdemir, katledildikleri Batman’da anıldı. Mehmet Sincar’ın eşi Cihan Sancar, “Katleden zihniyeti bilsin ki, 30 yıl değil 100 yıl geçse de bu katillerin peşini bırakmayacağız” dedi.

Demokrasi Partisi (DEP) Mardin Milletvekili Mehmet Sincar ve Batman İl Örgütü yöneticisi Metin Özdemir, 4 Eylül 1993 tarihinde katledildikleri Elma Sokak’ta anıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Yeşil Sol Parti Batman İl Örgütlerinin düzenlediği anmaya , Yeşil Sol Parti Milletvekilleri Zeynep Oduncu, Ömer Faruk Gergerlioğlu, Özgür Kadın Hareteki (TJA) aktivistleri, eski DEP milletvekili Nizamettin Toğuç, görevden alınarak yerlerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz’ın da aralarnda bulunduğu kitle tarafından anıldı.

“ALLAH’TA KABUL ETMEZ”

Sincar’ın demokrasi şehidi olduğunu kaydeden Gergerlioğlu, “Tüm yaşanan acılara ve katliamlara rağmen biz bu topraklarda adalet, eşitlik ve barış istiyoruz, bunun için her şeyi yapmaya hazırız diyoruz. Ama yine tecrit, zindan, zorbalıklar, tutuklama, zindanları Kürtlerle doldurma ve anti demokratik binlerce uygulama ile karşılaşıyoruz. Biz bunu kabul etmiyoruz, Allah’ta kabul etmez. İstediğiniz kadar gerçekleri örtmeye, saklamaya çalışanızda başaramayacaksınız. Boyun eğmiyoruz, direneceğiz ve adalet ile barışı mutlaka yakalayacağız” dedi.

AKP ZAMAN AŞIMINI DEVREYE KOYDU

Anmada konuşan Sincar’ın eşi Cihan Sincar, “Katliamın üzerinden 30 yıl geçti. Değil 30 yıl 100 yıl da geçse mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz, önceden zaman aşımı diye bir şey yoktu ama AKP hükumeti katillerle anlaşarak zaman aşımını devreye soktu. AKP ile anlaşan katiller tek tek serbest bırakıldı. Mehmet Sincar gibi Batman’da katledilen binlerce insan var ve bu insanları katledenler AKP tarafından serbest bırakıldı. Bedeli ne olursa olsun katillerden hesap soracağız asla durmayacağız” dedi.

(jiyan haber)