Telefon
WhatsApp
DEM PARTİ URFA’DA BÜYÜK FİNALE HAZIRLANIYOR
galerimax

 

URFA - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), 31 Mart seçimlerine sayılı günler kalırken Urfa'da çalışmalarına devam ediyor. Kürt siyasetçi Leyla Zana, Suruç, Viranşehir ve Ceylanpınar ilçelerini ziyaret ederken, diğer ilçelerde de çalışmalar aralıksız devam etti.

SURUÇ
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), 31 Mart seçimlerine sayılı günler kalırken Urfa'da çalışmalarına devam ediyor. Kürt siyasetçi Leyla Zana’nın da katıldığı seçim çalışmaları Urfa’nın Suruç ilçesinde sürdü. Heyet kırsal Aligor mahallesinde Leyla Zana adına yazılan Kürt sanatçı Şehriban'ın seslendirdiği "Her bijî Leyla" şarkısı ile karşılandı. Karşılamaya katılanlar "Milyonlarca insanı dört duvar arasına sığdıramazsınız" pankartı açarken, "Orhan Doğan ve Vedat Aydınların yoldaşı hoşgeldin" dövizi açtı. Heyet partililer ile birlikte araç konvoyu ile ilçe merkezinde bulunan DEM Parti seçim bürosuna geçti. Konvoyun geçtiği sokaklarda yurttaşlar zafer işaretleri ile destek verdi. Binlerce kişinin katıldığı buluşmada konuşan Leyla Zana, “Biz büyük bir coşkuyla bir topluluk yarattık. Biz bir topluluğuz. Suruç, biz ilk önce 6 kişiydik. Küçük bir topluluktuk. Direndik, direndik ve milyonlara ulaştık. Bu coşku tüm iktidarları korkutuyor” dedi.
Konuşmanın ardından Zana ve beraberindeki heyet 2015 yılında Kobanê’ye oyuncak götürmek isterken DAİŞ’in bombalı saldırısında katledilen 33 Düş Yolcusu ’nu anmak için Amara Kültür Merkezi’ne geçti. Katliamın yaşandığı noktaya çiçek bırakan Zana, “Bu halkın vefalı çocukları sizleri asla unutmayacak. An be an sizi mücadelelerinde yaşatacak. Siz rahat uyuyun, siz kardeşliğin gerçek sembollerisiniz. Sizi saygı ile anıyorum. Aydınlık içinde kalın” dedi.

VİRANŞEHİR
Leyla Zana’nın da katıldığı seçim çalışmaları daha sonra Viranşehir ve Ceylanpınar ilçelerinde sürdü. Heyet ilk çalışma durağı olan Viranşehir’de coşku ile karşılandı. İlçe girişinde çiçekler ile karşılanan Zana ve beraberindeki heyet, partililer ile birlikte araç konvoyu ile ilçe merkezinde bulunan DEM Parti seçim bürosuna geçti. Konvoyun geçtiği sokaklarda yurttaşlar zafer işaretleri ile destek verdi. Burada yapılan halk buluşmasına DEM Parti Urfa Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Gülşen Özer, önceki dönem Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Amed eski Milletvekili Çağlar Demirel, Urfa Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Viranşehir belediye eşbaşkan adayları Bedriye Yorgun ve Serhat Dicle İnan ile binlerce partili katıldı.
Viranşehir’de on binlerce kişiye seslenen Kürt siyasetçi Leyla Zana, 3’üncü Yol’un tüm inanç ve kavimlerin bir arada yaşayabileceği ortak bir yaşamı simgelediğini belirterek “Kürtler Medine dilencisi değil. İçi boş sözlere kanmayın” dedi.

CEYLANPINAR

Zana burada ki programın ardından Ceylanpınar ilçesine geçti. İlçenin girişi olan Kepez Mevkiinde binlerce kişi tarafından karşılanan Zana, araç konvoyuyla şehir turu yapıldıktan sonra DEM Parti’nin çarşı merkezinde bulunan seçim bürosuna geçecek ve burada yurttaşlara seslenecek.


HALİLİYE

Haliliye DEM Parti belediye eşbaşkan adayları Sema Ateş, Suphi Yılancı ile Urfa’nın önceki dönem Milletvekili Ayşe Sürücü ile birlikte kırsal mahallelerde yurttaşlarla bir araya geldi. Küçük İstanbul ve Örencik mahallelerini ziyaret eden adaylar, ilçeye yönelik belediyecilik projelerini anlatılar. Bu projeleri hayata geçirebilmek için halkın desteğini istediler. Daha sonra ise kent merkezinde Topçu Meydanı ve Bahçelievler Mahallesi esnafı ziyaret edildi. Özellikle Bahçelievler mahallesi esnafı, 15 ay önce yaşanan deprem nedeniyle il genelinde dokuz bine yakın binanın hasarlı olduğunu ve bunların yıkım işlerinin tamamlanmaması nedeniyle yaşadıkları mağduriyeti dile getirdiler. Eşbaşkan adayı Sema Ateş ise tüm bu sorunlara çözüm olmayanların tekrar AKP tarafından aday olarak gösterilmesini ise “halkın iradesini görmemezlik” olarak niteledi. Ateş, sürekli iç içe oldukları halkın tüm sorunlarını bildiklerini ve bunları en kısa sürede çözeceklerini belirtti.


BÜYÜKŞEHİR

DEM Parti Riha büyükşehir eşbaşkan adayları Gülşen Özer, Celalettin Erkmen, Haliliye eşbaşkan adayları Sema Ateş, Suphi Yılnacı, Eyyübiye eşbaşkan adayları Adalet Eriş ve Halil Akbaş kentte ki eski geleneklerden biri olan “ Ahî Duası”ına katıldı. Aşağı Çarşı esnafıyla birlikte edilen Ahî Duası (Esnaf, bereket duası) ile helal ve bereketli bir hafta olması temennilerinde bulunuldu. Dua merasiminin ardından adaylar Aşağı Çarşı’da esnaflarla bir araya gelerek destek istemeye devam etti.


HALFETİ

DEM parti Halfeti eşbaşkan adayları Saniye Bayram ve Mehmet Karayılan, ilçe yöneticileri ile birlikte ilçenin eski yerleşim alanı olan Aşağı Halfeti bölgesinde esnaf ve halk ziyaretleri gerçekleştirdi. Yurttaşların yoğun ilgi gösterdiği adaylar ilçeye yönelik projelerini paylaştı. Çalışmalar tüm gün ilçe merkezinde devam edecek.

SİVEREK
Siverek ilçesinde çalışmalar esnaf ziyaretleriyle devam etti. Adaylar Ali Dusak ve Yıldız Çetiner Çermik yolu üzerinde bulunan esnafları ziyaret ederek destek istedi. Siverek gibi kadim bir kentin ancak DEM Parti belediyecilik anlayışıyla hakkettiği hizmetlere kavuşabileceğini belirten adaylar yurttaşlardan destek istedi. Herkesin sandığa giderek iradelerine ve kentlerine sahip çıkması gerektiğine vurgu yapıldı.


KARAKÖPRÜ

Karaköprü ilçesinde ki çalışmalar, çalışma gruplarının üç ayrı bölgeye ayrılarak sürdürmesiyle devam etti. Karaköprü Belediye Eş Başkan Adayı Rezzan Ayhan ve beraberinde ki çalışma grubu Överler, Serket, Karakoyu, Serreşk, Çiftekember, Örenbaş, Alankuş, İnanlı ve Ayhanlar kırsal mahallelerini ziyaret etti. Mahalle muhtarları ve mahalle sakinleriyle görüşen heyet halkın yoğun ilgisiyle karşılandı. Eşbaşkan aday Rezzan Atyhan Riha’nın tüm kırsal mahallelerinin en büyük sorunlarından biri olan Elektrik sorununa dikkat çekerek, merkezi AKP hükümetinin tüm sorunların kaynağı olduğuna vurgu yaptı.
Karaköprü ilçesinde ki ikinci çalışma grubu ise Pazartesi Pazar’ında stand açtı. Burada DEM Parti broşür ve afişleri dağıtılırken, sandık müşahitliği başvuruları alındı. Belediye Eş Başkan Adayı Rıdvan Yavuz’un da arlarında bulunduğu üçüncü çalışma grubu Evren Sanayi sitesinde ki esnafları ziyaret etti. Esnafın sorunlarını dinleyen Yavuz “Halkımız bu şekilde ki bir anlayışla yönetilmeyi hakketmiyor. Bu çürümüş rantçı zihniyeti değiştireceğiz” dedi.

BOZOVA

Bozova ilçesinde ki çalışmalara kent Milletvekili Dilan Kunt Ayan’da katılarak destek verdi. Eşbaşkan adayları Aygün Kapıkayalı ve İsmail Yıldız ile birlikte ilçe merkezinde ki Tekstil Fabrikası ziyaret edildi. Adaylar daha sonra Yaylak Mahallesine geçerek ev ziyaretleri gerçekleştirdi. Gidilen tüm bölgelerde ki yurttaşların adaylardan talebinin, DEM Parti Belediyecilik hizmet anlayışı olduğu gözlemlendi.

taşkale

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Çiftçibilir

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 34 30 1 93
2 FB  Fenerbahçe 33 27 1 86
3 TS  Trabzonspor 33 17 12 55
4 BJK  Beşiktaş 33 15 12 51
5 İBFK  Başakşehir 33 14 12 49
6 ÇRZ  Ç.Rizespor 33 14 13 48
7 KSM  Kasımpaşa 33 13 13 46
8 ANT  Antalyaspor 33 11 10 45
9 ALNY  Alanyaspor 33 11 10 45
10 SVS  Sivasspor 33 11 10 45
11 ADS  Adana Demir. 34 9 11 41
12 SAMS  Samsunspor 33 10 14 39
13 MKE  Ankaragücü 33 8 12 37
14 KYS  Kayserispor 33 10 13 37
15 KON  Konyaspor 33 8 13 36
16 GFK  Gaziantep FK 33 9 17 34
17 FKGK  Karagümrük 33 8 16 33
18 HTY  Hatayspor 33 7 14 33
19 PNDK  Pendikspor 33 7 17 30
20 İST  İstanbulspor 33 4 22 16

Reklam

300 X 250 Reklam Alanı

Yazarlarımız

Şanlıurfa Nöbetçi Eczaneler

Anket

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği