Telefon
WhatsApp
HİLVAN 2 HAZİRANDA İYİ BİR DERS VERECEK
galerimax

Seçimlerin yenileneceği Hilvan'da halk buluşmasında binlere hitap eden DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, "Hilvan halkı 2 Haziran’da en büyük cevabı vererek Kürt halkının nerede durduğunu bir kez daha kanıtlayacaktır”. Hile yapanlara iyi ders vereceğiz” dedi.

IMG-20240531-WA0015

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, seçimlerin yenileneceği Hilvan'da partisinin halk buluşmasına katıldı. Bakırhan'ı ilçe girişinde aralarında DEM Parti milletvekilleri Ömer Öcalan, Pervin Buldan, Dilan Kunt Ayan, Sinan Çiftyürek, Hilvan belediye eşbaşkan adayları Serhan Paydaş ve Garip Yeşil'in de olduğu kalabalık bir kitle karşıladı. Ardından kitle, ilçe merkezinde insan akışının en fazla olduğu Riha Caddesi ve İzollu Bozan Bey Caddesi'nde araç konvoyu eşliğinde girdi. Çevrede bulunan yurttaşlar zafer işareti ve zılgıtlar ile destek verdi. Konvoy ilçe seçim bürosu önünde son buldu.

IMG-20240531-WA0031

Ardından Bakırhan ve beraberindeki heyet ilçe merkezi Çimdinli Mahallesi'nde bulunan pamuk tarlasında çalışan mevsimlik tarım emekçilerini ziyaret etti. Emekçilerin yaşadığı sorunları dinleyen heyet, sorunların çözümüne dair notlar aldı. Ziyarette DEM Parti'nin emekçilere dönük projeleri anlatılarak 2 Haziran'da destek talebinde bulundu. AKP İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu'nun bir televizyon programına mevsimlik tarım işçileri için sarf ettiği "Tahtile gidiyorlar" sözlerini hatırlatan DEM Parti Curnê Reş Belediye Eşbaşkan Adayı Serhan Paydaş, "Onları 2 Haziran'da tahtile göndereceğiz" dedi. Bakırhan ise emekçilerin maruz kaldığı sorunları bildiklerini, çözümün de güçlü DEM Parti yerel yönetimlerinde olduğunu kaydetti.

IMG-20240531-WA0030

SONU GELMEMİŞ BİR ROMAN

Ardından heyet halk buluşmasının yapıldığı seçim bürosu önümdeki alana geçti. Buluşmaya DEM Parti Serêkanîye, Xelfetî, Wêranşar, Pirsûs, Hewag belediye eşbaşkanları, Riha Barış Anneleri Meclisi üyelerinin yanı sıra binlerce kişi katıldı. Buluşmanın yapıldığı alana "Sonu gelmemiş bir roman. Bilge İnsan" yazılı pankart asıldı. Buluşma DEM Parti Curnê Reş ilçe ve Riha il eşbaşkanlarının halkı selamlaması ile başladı. Curnê Reş belediye eşbaşkan adayları Serhan Paydaş ve Garip Yeşil ise 31 Mart’ta DEM Parti’nin kazandığını, 2 Haziran’da bir kez daha kazanacakları mesajı verdi.

IMG-20240531-WA0025

KOBANÊ DAVASINA TEPKİ

Ardından söz alan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, “Hilvan halkı 2 Haziran’da en büyük cevabı vererek Kürt halkının nerede durduğunu bir kez daha kanıtlayacaktır. Sizlere buraya gelmeden önce eş başkanımızla birlikte ziyaret ettiğimiz Kandıra ve Edirne cezaevinden Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın selamlarını getirdim. Yine Kobanî Kumpas Davasında ceza alan 13 yoldaşımızın büyük selamlarını sizlere getirdim. Cezaevinde ne diyorlardı biliyor musunuz? İnanın aldıkları haksız cezanın yerine Hilvanı kazanacak mısınız diye soruyorlardı ben de size soruyorum. Hilvanı kazanacak mıyız tekrardan. Her bijî mala we ava” diye konuştu.

IMG-20240531-WA0024

‘BÜTÜN BASKILARA RAĞMEN 79 BELEDİYE ALDIK’

Rihalı Kürt siyasetçiler İbrahim Ayhan, Feridun Yazar ve Muhsin Melik’i anan Bakırhan, “Muhsin Melik kaleş bir saldırıda katledilirken bu günler için yaşamını verdi. İbrahim Ayhan sizin seçtiğiniz bir vekildi, birgün rahat bırakmadılar. Sürgün yollarında yaşamını yitirdi. Feridun Yazar 30 yıl boyunca bir gün Kürt halkının demokratik haklarına kavuşması için bütün ömrünü feda etti. Yaşamını yitiren Kürtlerindili kimliği onurlu ve eşit bir yaşama ulaşması için emek veren ama bugün aramızda olmayan bütün yoldaşlarımıza üç arkadaşımız şahsında saygı ve minnetlerimizi gönderiyor onlara sözümüzü bir kez daha bu alanda yeniliyoruz. Hiç bir bedel hiçbir emek boşuna verilmedi. Kürt halkı bütün emeklere bütün bedellere sahip çıkarak Kürdistan’da bütün baskılara rağmen 79 belediye aldı. Siz var olun. Hûn her bijî” ifadelerini kullandı.

IMG-20240531-WA0023

‘SEÇİMLERİN YENİLENMESİ ZATEN HAKSIZLIK’

“Emin olun rahat olun Hilvan halkı 2 Haziran’da kendisinden çalınan belediyeyi tekrar güçlü bir şekilde alacaktır” diyen Bakırhan, “Sanki yıllardır Hilvan’da iyi bir hizmet yürütmemişler gibi reklamları da gerçek belediyecilik. Sizin gerçek belediyeciliğiniz yolsuzluktur, usulsüzlüktür, adaletsizliktir. Sizin gerçek belediyecilik dediğiniz belediyelerde rantçılığın alası yapılıyor, hırsızlığın, yolsuzluğun alası yapılıyor. Sizin gerçek belediye dediğiniz yerlerde yol yok, kaldırım yok, su yok, hizmet yok. Bizim kayyımlardan aldığımız belediyeler 100 yıl dahi ödesek kapanmayacak bir borç batağına batırılmış. Bizim onlardan aldığımız belediyeler ne kadın ve ne hizmet var ne yoksul emekçi halk var. Hile yapanlar sandıkta iyi bir ders vereceğiz. Seçimlerin yenilenmesi zaten haksızlık” şeklinde konuştu.

IMG-20240531-WA0022

‘İŞ-KUR SİZİN EMRİNİZDEDİR’

Seçime az bir süre kala İŞ-KUR üzerinden ilçede işe alımların yapılmak istendiğini değinen Bakırhan,: “Utanmadan ne diyorlar? Diyorlar ki bize oylarınızı verin İŞ-KUR aracılığı ile çocuklarınızı işe koyacağız. E be yalancılar 22 yıldır iktidardaydınız niye şimdiye kadar koymadınız da seçime 3 gün kala çocuklarımızı işe koyuyorsunuz? Be hırsızlar adaletsizler be hak yiyenler. Sanıyorlar ki Hilvan’ın gençleri emekçileri bu yalana kanacak. Bunlara adalet kalkınma diyorlar ama yalan ve haramın dışında bir şey bilmiyorlar. İŞ-KUR AKP’nin ilçe binası haline getirmişler İŞKUR bir partinin değil devletin kurumudur. Demek ki İŞ-KUR sizin emrinizdedir. İŞKUR aracılığıyla işe alacağız dediğiniz insanları işe alacaksınız girişini yapacaksınız 3 gün sonra kapının önüne koyacaksınız. Öyle mi değil mi? Bugüne kadar AKP verdiği hangi sözü yerine getirmiştir. İktidar geldiklerinde ne demişlerdi ‘adaletli davranacağız demişlerdi’ 22 yıldır Türkiye’nin Kürt illerinin yaşadığı kadar büyük bir adaletsizliği acaba Cumhuriyet tarihinde bu topraklarda yapıldı mı?” diye sordu.

IMG-20240531-WA0018

‘SANDIKTA BÜYÜK BİR DERS VERDİK’

“Biz bunlara yerel seçimde büyük ders verdik” diyen Bakırhan, sözlerini şöyle sürdürdü: “DEM Parti olarak Türkiye yönetimine ortak olacağımız günler uzak değil. Emin olun kimse 31 Mart’ta AKP’nin böyle büyük kaybedeceğini bekliyor muydu? Ama biz ne yaptık onurlu Kürt halkı onurlu Türkiye halkları onurlu kadınlar ve gençler bu usulsüzlük, yolsuzluk yapanlar sandıkta büyük bir ders verdik. Türkiye’nin her yerinde, Kürdistan’ın birçok yerinde seçim kaybetmişler şimdi Hilvan’ı alacağız diyorlar. Halk kimliğini reddeden yaşadığı her yere terörist diyen bu anlayışlara sandıkta gerekli olan cevabı verecek. Hilvan sen onurlusun, sen yiğitsin, sen güçlüsün, sen 40 yıldır zulme, faşizme, baskıya, zindana, yokluğa ve yoksulluğa boyun eğmedin, bundan sonra da yalanlara eğmeyeceksin. Şimdi kadın arkadaşlar bakın Hilvan belediyesi Hilvan’da kadınların gideceği sosyalleşeceği ya da ürettikleri mal ve hizmetlerin pazara sunulacağı kültür ve sanatla uğraşacağı tek bir mekan var mı? Gençlerimize kadın yoldaşlarıma iş olanakları yaratacağız. Onlar ailelerine, ceplerine çalışıyor biz söz veriyoruz Hilvan halkına çalışacağız.”

IMG-20240531-WA0009

‘AKP TÜRKİYE’NİN HUZURUNU KAÇIRDI’

AKP’nin Türkiye’nin huzurunu kaçırdığını dile getiren Bakırhan, “’DEM Gelirse huzur kaçacak diyorlar’. Yalancılar bu ülkenin huzurunu siz kaçırdınız siz. Cezaevlerini Kürtlerle doldurdunuz, Kürt konser veremiyor dilini kullanamıyor. Kürdün olduğu her yere operasyon yapıyorsunuz savaş çığırtkanlığı yapıyorsunuz. Kürt neredeyse onu düşman görüyorsunuz. Sizler bu ülkenin en büyük huzursuzluk kaynağısınız. Akşama kadar kürsüde elinizde mikrofon Kürtlere parmak sallıyorsunuz. Emin olun sizin kadar huzursuzluk yaratan sizin kadar bu halkları rahatsız eden sizin kadar Türkiye halkının bıktığı başka bir parti yoktur. Biz huzurun adaletin insanca yaşamın teminatıyız. Bizim belediyelerimizde huzur var. Bizim belediyelerimizde adalet var. Emin olun arkadaşlarımız 2 Haziranda seçildiklerinde oy vermiş vermemiş diye ayrım yapmayacak. Belediyenin kapısını Hilvan’da yaşayan herkese açık olacak. Kim hizmet istiyorsa kimin hizmete ihtiyacı varsa önceliği ona verecek. Belediye eşbaşkalarımız burada, bir eksikliklerini görürseniz 24 saat vekillerimiz bizlerin telefonlarımız açıktır. Emin olun zerreyi mıskal kadar bir haksızlık hukuksuzluk gördüğümüz zaman en başta biz onların yakasına yapışırız. Ama Hilvan belediyesinin yaptığı bütün hukuksuzluklara yolsuzluklara göz yuman bir iktidarla karşı karşıyayız” şeklinde konuştu.

Buluşma Kürtçe şarkılar eşliğinde çekilen halaylar ile son buldu.

taşkale

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Çiftçibilir

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 38 33 2 102
2 FB  Fenerbahçe 38 31 1 99
3 TS  Trabzonspor 38 21 13 67
4 İBFK  Başakşehir 38 18 13 61
5 KSM  Kasımpaşa 38 16 14 56
6 BJK  Beşiktaş 38 16 14 56
7 SVS  Sivasspor 38 14 12 54
8 ALNY  Alanyaspor 38 12 10 52
9 ÇRZ  Ç.Rizespor 38 14 16 50
10 ANT  Antalyaspor 38 12 13 49
11 GFK  Gaziantep FK 38 12 18 44
12 ADS  Adana Demir. 38 10 14 44
13 SAMS  Samsunspor 38 11 17 43
14 KYS  Kayserispor 38 11 15 42
15 HTY  Hatayspor 38 9 15 41
16 KON  Konyaspor 38 9 15 41
17 MKE  Ankaragücü 38 8 14 40
18 FKGK  Karagümrük 38 10 18 40
19 PNDK  Pendikspor 38 9 19 37
20 İST  İstanbulspor 38 4 27 16

Reklam

300 X 250 Reklam Alanı

Şanlıurfa Nöbetçi Eczaneler

Anket

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği