Telefon
WhatsApp
Katledilen Şenyaşarlar anıldı: Emine ananın feryadını duyan yok
galerimax

Riha'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de AKP eski milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından katledilen baba Esvet ile çocukları Adil ve Celal Şenyaşar, ölüm yıl dönümünde anıldı. Pirsûs merkezde bulunan Asri Mezarlığı'nda yapılan anmaya Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, katliamda eşi ve iki oğlunu kaybeden adalet mücadelesi veren Emine Şenyaşar, katliamdan yaralı kurtulan DEM Parti URfa Milletvekili Ferit Şenyaşar'ın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

IMG-20240615-WA0033


‘BU BİR KATLİAMDIR’

Emine Şenyaşar, yakınlarının mezar başında uzun süre ağıt yaktı. Yakılan ağıtlar arasında yapılan dualar ile kitle mezarlıktan çıktı. Mezarlık önünde yapılan basın açıklamasında konuşan DEM Parti EŞ Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “Bugün yaşamış oldukları ağır kayıp, kelimelere sığdıramayacak büyük bir acıyı yaşamış olan değerli Şenyaşar ailesine bütün Türkiye kamuoyu önünde başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Kürt halkının ve ailenin başı sağolsun. Buna cinayet demeyeceğim, bu bir katliam,bu cinayet aşan bir şeydir. Bu düpedüz işlenmiş gerçekleşmiş bir katliamdır. Ve bu katliamda Emine ana yıllardır bakın günlerdir değil. Yıllardır bugün mezarda duyduğu çığlığını yıllardır duyuyoruz. Emine ana susmadı. Emine ana bu katliamı her yerde teşhir etti. Emine ana Türkiye’deki bütün demokrasi güçlerine Türkiye’deki bütün yetkililere Türkiye’de her kese bütün halklara bütün kamuoyuna şunu dedi. Benim çocuklarım katledildi. Benim eşim katledildi ve burada herkesin bir ihmali var ve sistematik gerçekleşmiş planlanmış bir katliam gerçekleştiğini kendisi ana diliyle ama hepimizin anlayacağı bir duyguyla anlattı” ifadelerini kullandı.

IMG-20240615-WA0035

‘DELİLLERİ BİLEREK KARARTTILAR’

Katliama dair süren dava sürecine değinen Hatimoğulları, “Seçim döneminde AKP milletvekili adayı ailesiyle birlikte Şenyaşar ailesinin işyerine gelerek sözüm ona seçim propagandası için gelerek tehdit ve hakaret edercesine, ve daha sonra katliamla neticelenecek katliam süreci onlar başlattı. Bu süreç başladığı andan itibaren işyerlerindeki kamera kayıtlarını ortadan kaldırılır. Daha sonra baba Şenşayar’ın katledildiği hastane kayıtlarını ortadan kaldırdılar. Bu katliamda kolluk başta olmak üzere AKP Urfa teşkilatı, milletvekili seçilmiş olan zat başta olmak üzere herkes sorumludur. Bugün kuş uçurtmayan, kimlik kontrolü yapan, önce mezarlıkta kapıyı bizlere kapatan, büyükleriyle görüşenler pekala biliyorlar ki hastanedeki kamera kayıtları vardı. Bütün delilleri bilerek kararttılar. Şimdi 3 ağır kaybını yaşamış olan Emine annenin iki evladı mezarda, eşi mezarda ama bir oğluna da neredeyse ağırlaştırılmış müebbet cezası verilmiş” diye konuştu.

IMG-20240615-WA0036

‘BAKANLIK İZLEYİCİ KALDI’

Katliamdan yaralı kurtulan Fadıl Şenyaşar’ın cezalandırıldığını hatırlatan Hatimoğulaları, “Doğru düzgün yargılanan yok. Cinayeti işleyen AKP’li vekilin ailesinde doğru düzgün yaralanan yok. Oysa onlar hastaneye kadar aileyi takip edip yararlı olanları da öldürün ölüm emri veriyorum diye bu şekilde bağıdılar. Ve orada sağlık için bulundurulan tüple cinayet işlediler. Katliam gerçekleştirdiler. Onu bir savaş aracı olarak kullandılar. Şifa aracı olarak hastanede bulundurulan aleti onlar bir katliam malzemesine çevirdiler. Biz bunu asla kabul etmedik etmeyeceğiz. Ve herkesin huzurunda emine ananın önce Urfa’da başlatmış olduğu Adalet Nöbetine şimdi de Adalet Bakanlığı önünde sürdürdüğü nöbetinde bütün haklı taleplerinin yanındayız. Ve bütün Türkiye kamuoyunu bütün siyasetçileri vicdan sahibi herkesi bu vicdanı kararmış, bu vicdanı çürümüş olan yargıya, vicdanı çürümüş olan saraya vicdanı çürümüş olan iktidara karşı ortak bir tavrı sergilemeye emine ananın taleplerinin yanında durmaya davet ediyorum. Buradan Adalet Bakanı da duysun. Adalet Bakanı gerçekleşen bu katliamda bakanlık olarak kendilerine bağlı olan yetkililer olarak izleyici kaldılar. Delillerin tek tek karartılmasına çalınmasına saklanmasına izleyici kaldılar. Onlar o dönem izleyiciydiler şimdi Emine Ana, oğluyla birlikte Ankara’nın göbeğinde Adalet Bakanlığı’nın önünde Adalet nöbetine yine vicdanlarını karartmış yine muhatap almıyorlar yine gerekenleri yapmıyorlar” ifadelerini kulandı.

IMG-20240615-WA0037

‘HAKLI TALEBİ YERİNE GETİRİLSİN’


“Kürt halkı bu ülkenin asli bir halkıdır” diyen Hatimoğulları, devamında şunları söyledi: “Kürt halkı tarihi olarak kökleri bu topraklarda. Anadolu ve mezopotamya topraklarında olan bir halktır. Bu halkın bu şekilde cezalandırmak, katletmek, askeri araçlarla çocuklarını ezmek, kurşunlayarak öldürmek. Bunu kendinize hak olarak görüyorsunuz yanılıyorsunuz. Kürt halkı dün diz çökmedi, bugün de çökmeyecek. Barış anneleri, Adalet nöbetçisi analarımız ve Emine anamız gibi analar bu mücadeleyi halkla birlikte sırtlamıştır. Bizler burada DEM Parti olarak Şenyaşar ailesinin ve Emine ananın bütün haklı taleplerinin yanında olduğumuzu ve bu mücadeleyi birlikte vereceğimizin altını çizmek istiyorum. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Şu duygumu paylaşarak sözlerimi tamamlayacağım. Biraz önce mezardaydık. Emine ananın kaybettiği 3 can yan yana. İki oğlu ve diğer yanda eşi. Emine ana en fazla göz yaşını küçük oğlununun mezarının başında döndü, diğer çocuğuna döndü hangi birine yanayım diye bir duygu ve feryat içindeydi. Bu duygu ve feryadı bütün Türkiye duysun, muhalefet, yetkililer duysun ve gereken yapılsın. Emin ananın haklı talebi yerine getirilsin. Cezaevinde bulunan çocuğu ile ilgili haklı talebi yerine getirilsin.”

IMG-20240615-WA0038

‘BİZ GÜCÜMÜZÜ HALIMIZDAN ALIYORUZ’

Ardından söz alan katliamdan yaralı kurtulan ve DEM Parti Riha Milletvekili Ferit Şenyaşar, “Bugün Arefe günü ve yıl önce bir arefe gününde 3 yakınımız bir devlet hastanesinde katledildi. Bu katliam ailemiz nezdinden bütün Kürt halkına yapılmıştı. Bu katliam yapılırken yüzlerce polis izledi. Bu katliamı yapan AKP’nin eski bir milletvekili katildir. Bu katil ve azmettiren kişi yargı tarafından cezalandırılmasa da halkın gönlünde cezalandırılmış ve Suruç dışında bir yerle de saklanıyor. Bu katliamın arkasında aynı zamanda zalim Erdoğan vardır. Katliamı yapan şahıs Erdoğan’ın arkasına saklanmıştır. Bunun için yargı işlemiyor. Erdoğan’ın iktidarı düştüğünde katliamı yapan kişi ve göz yuman herkes yargılanacaktır. Hak ettikleri cezayı çekecekler. Biz gücümüzü halkımız ve haklılığımızdan alıyoruz. Hiçbir gün Erdoğan’ı devirmese de annelerin anı devirecektir. O güne kadar mücadelemiz devam edecek” şeklinde konuştu.

Anma yapılan açıklamanın ardından son buldu.

taşkale

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Çiftçibilir

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 38 33 2 102
2 FB  Fenerbahçe 38 31 1 99
3 TS  Trabzonspor 38 21 13 67
4 İBFK  Başakşehir 38 18 13 61
5 KSM  Kasımpaşa 38 16 14 56
6 BJK  Beşiktaş 38 16 14 56
7 SVS  Sivasspor 38 14 12 54
8 ALNY  Alanyaspor 38 12 10 52
9 ÇRZ  Ç.Rizespor 38 14 16 50
10 ANT  Antalyaspor 38 12 13 49
11 GFK  Gaziantep FK 38 12 18 44
12 ADS  Adana Demir. 38 10 14 44
13 SAMS  Samsunspor 38 11 17 43
14 KYS  Kayserispor 38 11 15 42
15 HTY  Hatayspor 38 9 15 41
16 KON  Konyaspor 38 9 15 41
17 MKE  Ankaragücü 38 8 14 40
18 FKGK  Karagümrük 38 10 18 40
19 PNDK  Pendikspor 38 9 19 37
20 İST  İstanbulspor 38 4 27 16

Reklam

300 X 250 Reklam Alanı

Şanlıurfa Nöbetçi Eczaneler

Anket

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği