Telefon
WhatsApp
      GÜNDEMİ CHP BELİRLEMELİ
galerimax

            
 31 mart 2024 yerel seçimlerinin üzerinden 4 ay geçti,  bu seçimde ana muhalefet partisi olan CHP,  başta DEM Partisi olmak üzere diğer muhalefet partilerinin  katkısıyla %38 oy alarak, üstelik iktidar partisini geride bırakıp 1. parti olarak yerel seçimlerin  galibi  oldu. CHP 14 ilde Büyükşehir belediye başkanlığını kazanırken,  AKP de 12  ilde  kazandı. Bugüne kadar muhalefete sürekli sırtını dönen , onunla hiç muhatap olmayan, 22 yıldır sürekli galip gelen  Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı  Recep Tayyip  ERDOĞAN,  CHP Genel Başkanı  Özgür ÖZEL'in görüşme talebini geri çevirmeyerek  yumuşama-normalleşme siyasetine  elini uzattı.   2 Mayıs’ta kapılarını  CHP Genel Başkanı Özgür ÖZEL ‘e açarak  Cumhurbaşkanlığı Sarayında bir araya geldi. Özgür ÖZEL, Asgari ücretin ve emeklilerin  maaşlarının artırılması ,Can Atalay’ın serbest bırakılması başta  olmak üzere  önemli konularla ilgili isteklerini, dileklerini iletti .Olumlu geçen  görüşmeden sonra bununla  ilgili özellikle sol çevrelerden, CHP içinden  Olumlu - olumsuz eleştiriler  oldu. Özellikle  eski CHP Genel Başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU,  bu görüşmenin  yanlış olduğunu,  AKP ile müzakere  değil,  mücadele edilmesi gerektiğini  dile getirdi . Günlerce bununla ilgili tartışmalar sürerken  bu kez  Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 yıl  aradan sonra 11 Haziran’da  CHP Genel Merkezinde Özgür Özel ile bir araya  gelerek  iadeyi ziyarette bulundu.  CHP lideri, bu görüşmelerden  ne yazık ki umduğunu bulamazken,   Muhalefetin yumuşama,  normalleşme adımları, bir anda iktidarın, muhalefeti  yumuşatma çabasına dönüştü. Anlaşılan odur ki, bu görüşmeler artık olmayacak, müzakere  değil,  mücadele olacak gibi görünüyor. 
      CHP'nin, seçimlerden sonra 1.parti olmasıyla birlikte  beklenenin üstünde  bir çabayla  Özgür ÖZEL   rüzgarı  esmeye  başlarken, Rize'de çay mitingi, başta olmak üzere, Ankara’da emek mitingi, öğretmenler mitingi,   emekli mitingi, Giresun’da fındık  mitinglerini yaparken şimdi de sırada Gaziantep’te  fıstık  mitingi var. Özgür ÖZEL    sürekli   Gittiği her yerde özellikle emeklilerin, asgari ücretlilerin, kısaca dar gelirlilerin  sorunlarını  dinledi, onlarla buluştu, konuştu. Sorunlarını mitinglerde dile getirerek iktidarı vatandaşa şikayet etti. Tüm bunlar olurken, AKP iktidarı da  CHP'nin ekonomik sorunları sürekli gündemde tutmasına karşılık, aniden Sokak Hayvanları  Yasasını  gündeme getirdi. Günlerce  ekranlarda bu konu konuşuldu, tartışıldı, ülkenin  ekonomik sorunları başta olmak üzere önemli sorunları gündemden düşürmek için  17 maddelik   sokak hayvanları yasasını meclise getirdi.   Sokak hayvanları dediğimiz köpekleri,  bu yasanın ilgili maddeleri  Meclis kürsüsünde  konuşuldu, tartışıldı, 30 temmuz 2024 de   İktidarın oylarıyla Meclisten geçti. Buna uymayan belediye başkanları hakkında hapis  cezasının  verileceği  açıklandı.  Böylece günlerce gündem belirleyen CHP,  AKP’ nin gündemine yenik düştü .  Ardından  bu kez  aylardır  gündemden düşmeyen, 31 mart seçimlerinde Hatay Milletvekili seçilen  Can  ATALAY kesinleşmiş 18 yıllık hapis cezasının  Anayasa mahkemesi tarafından bozularak, Mecliste okunarak vekilin göreve iade edilmesi için 16 Ağustosta mecliste toplantı  yapıldı, ancak   Işçi Partisi  Hatay Milletvekili  Ahmet Şık  kürsüde konuşurken, meclis idare amiri olan, yani mecliste çıkabilecek bir olayı önlemek için  sorumlu olan AKP İzmir milletvekilli Alpay  ÖZALAN’ın saldırısına uğradı.  Alpay ÖZALAN , Ahmet ŞIK ‘ın boğazına sarılarak  yere savurdu,  ardından araya girmek  isteyen DEM parti Milletvekili Gülistan KOÇYİĞİT’in kaşı yarıldı,   daha sonra  çok sayıda  vekil tekme tokat savurarak  birbirine  girdi. Bu saldırı devam ederken, meclisin sükunetini sağlamakla yükümlü TBMM Başkan Vekili  Bekir BOZDAĞ,  saldırı başlar başlamaz,  başkanlık  makamından ayrıldı. Kavganın sona ermesinden sonra bu kez Meclis Başkanı  Numan KURTULMUŞ  oturumu yönetti. Sonuçta  Anayasa Mahkemesinin Can ATALAY  hakkındaki kararı okunmadan,  1 ekimde açılmak üzere Meclis tatile girdi. Böylece  Can Atalay konusu şimdilik rafa kalktı.
        Ülkede gündemin her  saat başı değiştiği bir anda bu kez orman yangınları gündeme oturdu, Balıkesir,  Çanakkale, aydın,  Muğla, Manisa, Bolu, Antalya ve İzmir bölgelerinde  çıkan yangınlar 5 gündür  devam ederken, bölgede bulunan  evler, seralar, iş yerleri, tarım alanları  ve köylülere ait hayvanlar telef oldu. Yangınların aynı anda bir kaç bölgede çıkmasıyla birlikte   personel ve donanımın az oluşu,  yangın söndürme  uçaklarının yetersiz oluşu,  hava koşullarının iyi olmaması yangınların söndürülmesini zorlaştırdı. Ormanlar cayır  cayır yanarken  bölgeyi  ateş topuna çevirdi. Uzun  çabalar  sonunda yüzlerce görevli canı pahasına   yangını kontrol altına alabildi.   
       Ülkenin 1. partisi olan CHP, ülkenin geldiği derin ekonomik sorunları dile getirirken,  halkın umudu olma sözünü verirken, iktidara karşı  mücadelesini sokakta sürdürürken bu kez seçim sonrası   parti içinde krizler gündeme geldi, 2028 de yapılacak  seçimlerde Cumhurbaşkanlığı adayı için şimdiden Mansur YAVAŞ ve  Ekrem İMAMOĞLU düellosu başladı,  ardından  13 kez seçimi kaybeden  eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’’nun  açıklamaları parti içinde  tartışmalara yol açtı.  Onun tekrar partinin başına geçmesi ve   tekrar  Genel başkan yapabilmek için  parti içinde ve gerek Kılıçdaroğlu’nun etrafında toplanan Özgür ÖZEL muhalifleri yoğun bir  çaba içine girdiler, amaçları  ilk kongrede Kemal KILIÇDAROĞLU’nu yeniden Genel başkan yapmak.  Günlerce  ekranlarda açık oturumlarda parti içi  sorunları konuşuldu  ve tartışıldı, bu tartışmalar halen de devam ediyor.  Bu durum iktidarın işine yaradı, kendini unutturdu, CHP’ nin atağına karşı  AKP iktidarı defansı bırakıp  hücuma geçerek, karşı hamlesini sürdürdü , Başta Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin, Denizli olmak üzere çok sayıda  el değiştirip CHP'ye geçen Büyükşehir  Belediyelerine  ait geriye dönük  SGK vergi borcu çıkarıp,  haciz işlemi başlattı .Yıllardır ödenmeyen AKP dönemine  ait  olan bu borçlar, bugüne kadar hiç ödenmeyip  fatura  gorevi AKP’den devralan CHP Belediyelerine  kesildi. Böylece CHP, bu sorunlarla uğraşırken  kamuoyunu ilgilendiren  güncel konular ikinci planda kaldı.  
           CHP, öncelikle kendi içsel sorunlarından sıyrılıp, iktidara karşı tavizsiz sert bir muhalefet yapmalıdır. Ülkede ekonomik,  ve hukuksal sorunlar her geçen gün artarken  iktidarın bunları çözecek azmi ve gücü kalmamıştır, vatandaş hayat pahalılığı karşısında  her geçen gün  daha da yoksullaşarak, alım gücü tükenmiştir, işsizlik artmış, üniversiteli bir işsizlik ordusu oluşmuştur.  Gençlerin ileriye dönük umutları yoktur, yıllardır üniversiteyi  bitirmelerine rağmen, halen ailelerine muhtaç olmaktan kurtulamamışlardır. Ülkeyi saran yabancı göçü ,  ülkenin dengesini bozmuştur, Kurumlardaki liyakatsiz kadrolar, onarılması güç   yaralar açmıştır.  
       Sonuçta  CHP,  AKP'nin  belirlediği gündemle ilgilenmemeli, kendisi gündem oluşturmalıdır, hep hücumda olmalıdır.Unutmayalim ki  defans yapan takım mutlaka gol yer. 
      En önemli gündemi erken seçim olmalı,  iktidarı sıkıştırmalı, buna göre siyaset üretmelidir,  halkın  içinden çıkmamalıdır. Yumuşama,  ve müzakere siyaseti maya tutmamıştır, CHP iktidara gelmek istiyorsa ,parti içi  tartışmaları bırakıp  iktidar olmaya  odaklanmalı, mücadeleyi sıcak tutmalıdır,  47 yıldır iktidar olamayan CHP, emekli, işçi,  memur, dar gelirli olan herkesin, yoksul halkın sorunlarını  ortak gündemde tutmalıdır.  eline geçen bu fırsatı iyi değerlendirmeli,  eski gücünü yitiren, parti içinde farklı sesler yükselen, AKP’ yi erken seçime  çekmelidir. CHP, defansı bırakıp  hücum oynamalıdır, unutmayalım ki galibiyete giden yol rakibi oyundan düşürüp  çift forvetle gol atmaktan geçer.  

        İzzet KIRMIZI
     20 Ağustos 2024

taşkale

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Çiftçibilir

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9
6 SAMS  Samsunspor 5 3 2 9
7 KON  Konyaspor 5 2 2 7
8 SVS  Sivasspor 5 2 2 7
9 ANT  Antalyaspor 5 2 2 7
10 GÖZ  Göztepe 4 1 0 6
11 BOD  Bodrum 6 2 4 6
12 KSM  Kasımpaşa 5 1 2 5
13 TS  Trabzonspor 4 0 0 4
14 ÇRZ  Ç.Rizespor 5 1 3 4
15 KYS  Kayserispor 4 0 1 3
16 GFK  Gaziantep FK 4 1 3 3
17 ALNY  Alanyaspor 5 0 2 3
18 HTY  Hatayspor 6 0 4 2
19 ADS  Adana Demir. 5 0 4 1
20

Reklam

300 X 250 Reklam Alanı

Şanlıurfa Nöbetçi Eczaneler

Anket

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği