Telefon
WhatsApp

Temel Yenidoğan Bakım Eğitimleri İlimizde devam etmektedir.

Temel Yenidoğan Bakım Eğitimleri İlimizde devam etmektedir.

 

Ülkemizde önemli bir halk sağlığı sorunu olan bebek ölümlerinin önlenmesi amacıyla Bakanlığımız tarafından yürütülen "Temel Yenidoğan Bakım Programı" kapsamında ülke genelinde yenidoğan ölümlerini azaltmak ve yenidoğana verilen bakım hizmetlerini geliştirmek amacıyla, yenidoğana hizmet sunan hekim dışı sağlık personeline yönelik hazırlanan Temel Yenidoğan Bakım Eğitimleri İlimizde devam etmektedir.

   27-28 Temmuz 2023 tarihlerinde yapılan 'Temel Yenidoğan Bakımı Eğitimi' 56'sı kamu personeli ve 18'i özel hastane çalışanı olan, 18 ebe, 53 hemşire ve 3 Paramedik olmak üzere toplam 74 hekim dışı sağlık personelinin katılımıyla Şanlıurfa Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığının dört eğitim salonunda eş zamanlı olarak gerçekleştirilmiştir. Eğitim; İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Solmaz, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Öznur Bulut Gazanfer ve Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Şube Müdürü Mesut Hamidanoğlu'nun bebek ölümlerinin önlenmesinde yenidoğan bakımının önemi üzerine yapmış oldukları açılış konuşmalarıyla başlamıştır.

Halk Sağlığı Çeküs Birim Sorumlusu Mesut Hamidanoğlu,

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü olarak şubemizdeki bebek ölümleri ile ilgilenen tüm arkadaşlarımız aynı bilinçle, aynı motivasyonla yaz demeden bu olaya devam ediyoruz. Türkiye'de şu anda yazın temel yenidoğan eğitimi yapan tek il Şanlıurfa’dır. Özellikle burada Kamu Özel ve Üniversiteyi birlikte değerlendiriyoruz ve bu birlikte değerlendirmemizde temel gayemiz tüm kurumlarımızda aynı şekilde bilimin öngördüğü ve Sağlık Bakanlığının politikalarına uygun bebeklere, annelere ve davranış şekillerini geliştirmek ve özellikle Sağlık alanında istenlik davranış değişikliğini oluşturmaktır” dedi.

 

    Eğitimin ilk gününde ‘Yenidoğan Sorunları ve Çözüm önerileri’ konulu uydu sempozyumu Prof. Dr. Ahmet Yağmur Baş moderatörlüğünde, Uzm. Dr. Aslı Okbay Güneş'in katılımıyla gerçekleşmiştir.

   Eğitimin ikinci gününde ‘Yenidoğan yoğun bakım ve doğumhane kaynaklı enfeksiyonları önleme ve çözüm önerileri‘ konulu uydu sempozyumu Uzm. Dr. Sibel Gürbüz moderatörlüğünde konuşmacı Hemşire Banu Songuralp Taş'ın katılımıyla gerçekleşmiştir. Tüm bu sempozyumlar sayesinde konular pekişmiş ve katılımcılar tüm sorularına yanıt bulmuştur.

  Kursiyerlerin katılım belgeleri İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Solmaz, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Öznur Bulut Gazanfer, Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Şube Müdürü Mesut Hamidanoğlu, Uzm. Dr. Tuğba Ercan, Uzm. Dr. Alev Esercan, Uzm. Dr. Sibel Gürbüz, Eğitimci Ebe Ayşe Gül Nur, Eğitimci Ebe Betül İnci ve Ebe Deniz Yıldırım tarafından takdim edilmiştir.