Telefon
WhatsApp

Özlem Zengin: Cumartesi Anneleri 1000. haftada daha geniş katılımla toplanacak

İçişleri Bakanı ve Valiyle görüştüklerini belirten Zengin, "Geçen haftalarda, Cumartesi Anneleri'nden temsilen hanımefendiler beni ziyarete geldiler" dedi.

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Cumartesi Anneleri/İnsanları'nın bu cumartesi 1000. hafta oturumunun Galatasaray Meydanı'nda yapacaklarını duyurdu

Zengin yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Cumartesi Anneleriyle alakalı bir şey ifade etmek istiyorum. Geçtiğimiz haftalarda, Cumartesi Anneleri'nden temsilen hanımefendiler beni ziyarete geldiler -kendileri, biliyorum diğer siyasi partileri de ziyaret ettiler- neticesinde hem İçişleri Bakanımızla hem Sayın Valimizle görüşmelerimiz oldu.

"Ayın 29’unda toplantılarının 1.000’cisini yapacaklar. Biraz evvel Sayın Valimizle de teyit ettim, kendileri bu toplantıyı gerçekleştirecekler. Zaten her hafta yapmaya devam ediyorlar, daha geniş bir katılımla bu hafta toplantılarını yapacaklar. Burada tabii, ince bir çizgi var, bizim için Cumartesi Anneleri'nin hassasiyetleri, acıları önemli ama bu acılardan yola çıkarak farklı bir yöne yönelinmesine de bunun suistimal edilmesine de müsaade etmemek gerekiyor. Bize düşen, hukuken de yapılması gerekenlerin takibidir diye ifade etmek istiyorum. 

(Bia)