Telefon
WhatsApp
BOZOVA BELEDİYESİNDEN BOĞULMA VAKALARINA ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN HALKA BÜROŞÜR DAĞITTI
galerimax

Son günlerde artan boğulma vakalarına karşı, geçtiğimiz günlerde belediye eş başkanlarımız, Meclis Üyeleri ve Zabıta ekipleri ile farkındalık kampanyası başlatarak mesire alanları ve boğulma vakalarının yaşandığı yerlerde halkı ziyaret ederek bilgilendirici broşürler dağıtmıştı. Buna rağmen son yaşanan boğulma vakalarının ardından Bozova Belediyesi bu olaylara ilişkin basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına katılan Bozova Belediye eş başkanları ve meclis üyeleri, ilgili birimlere yaptıkları talep ve çağrıların sonuç vermediğini, gerekirse bu konuyu meclis gündemine taşıyacağını belirtti. Bundan sonra tek bir can kaybına bile tahammülümüz kalmadı diyen eş başkanlar, tüm kamu kurum ve kuruluşlarına çözüm için çağrıda bulundu.

Bozova Belediye binası önünde toplanan eş başkan ve meclis üyelerimiz konu ile ilgili bir basın açıklaması da yaptı.

BASINA VE KAMUOYUNA

 

Yıllardır süregelen ve özellikle her yaz mevsimi geldiğinde birçok gencimizin hayatını kaybetmesine neden olan boğulma olaylarına karşı herhangi bir önlemin alınmamasına ve bu olayların devam etmesine, Bozova Belediyesi olarak üzüntülerimizi belirtmek istiyoruz.

Yıllardır Atatürk Baraj gölü ve çevresinde ve Çatak mevkinde yaşanan boğulma vakalarında insanlarımızın hayatını kaybetmesinin yanında, bu olaylarla ilgili herhangi bir önlem alınmaması yada alınan önlemlerin yetersiz olmasının ve hayatını kaybeden gençlerimizin hiç konuşulmaması bizi ayrıca daha da derinden üzmektedir. Sayısal verilere göre her yıl sulama kanallarında ve göletlerde serinlemek isteyen ortalama yüz gencimiz hayatını kaybetmektedir. Daha geçtiğimiz hafta sadece ilçemizde 5 yurttaşımızı fırat suyuna kurban verdik. Yaptığımız onca uyarılara ikazlara rağmen bu olayların halen devam etmesine, gençlerimizi kaybetmeye, annelerimizin yüreklerinin yanmasına artık tahammül edemiyoruz. 

Boğulma vakalarına karşı önlem almayı bırakın, hayatını kaybeden gençlerimiz için bir başsağlığı mesajı bile yayınlamayan yetkililere tekrardan çağrımızdır. Gençlik boğuluyor, önlem alınmıyor. Bu sizi rahatsız etmiyor mu?

Yurttaşlarımızın boğulma tehlikelerine karşı daha dikkatli ve tedbirli olmalarını tekrar hatırlatırken, yetkili tüm kurumları gençlerimize risksiz güvenli yüzme alanları oluşturmak çerçevesinde çalışmalar yapmaya davet ediyoruz.

WhatsApp Görsel 2024-08-20 saat 10-45-05_ee67ca9f

Bozova belediyesi olarak bu konuda birçok girişimimiz oldu. Çeşitli kurum ve kuruluşlarla görüştük. Bu taleplerimize sadece  İBB cevap verdi. Yaptığımız görüşmelerde İBB Mahalli İdareler Merkezi Koordinatörü Kemal AYDIN ilçemizde yapılacak bir yapay sahil için destek sözü verdi. Burdan kendisine Bozova halkı adına teşekkürlerimizi sunuyor ilgili birimleri de bu tür alanlar oluşturulması için gerekli çalışmaları ivedilikle başlatmaya çağırıyoruz

Artık bu ölümlerin yaşanmaması adına, bir kez daha tüm kamu kurum ve kuruluşlarını, sivil toplum örgütlerini ve hatta tüm halkımızı  bu vakalara karşı duyarlı olmaya davet ediyoruz.

 

Yapılan basın açıklamasının ardından Eş başkanlarımız ve meclis üyelerimiz, tüm yurttaşlarımızı yüzmek için “Fırat yerine yüzme havuzuna gelin” çağrısında bulundu.

 

taşkale

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Çiftçibilir

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 8 7 0 22
2 SAMS  Samsunspor 8 6 2 18
3 BJK  Beşiktaş 7 5 0 17
4 FB  Fenerbahçe 7 5 1 16
5 İBFK  Başakşehir 7 4 1 14
6 GÖZ  Göztepe 7 3 1 12
7 EYP  Eyüpspor 8 3 2 12
8 KON  Konyaspor 8 3 3 11
9 BOD  Bodrum 8 3 4 10
10 TS  Trabzonspor 7 1 0 9
11 ALNY  Alanyaspor 8 2 3 9
12 KSM  Kasımpaşa 8 1 2 8
13 SVS  Sivasspor 8 2 4 8
14 ANT  Antalyaspor 8 2 4 8
15 ÇRZ  Ç.Rizespor 8 2 5 7
16 GFK  Gaziantep FK 7 1 4 5
17 KYS  Kayserispor 7 0 3 4
18 HTY  Hatayspor 7 0 4 3
19 ADS  Adana Demir. 8 0 7 1
20

Reklam

300 X 250 Reklam Alanı

Şanlıurfa Nöbetçi Eczaneler

Anket

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği