Telefon
WhatsApp
DEM  PARTİ Van Milletvekilimiz Mahmut DİNDAR, Van Belediyelerindeki hırsızlık ve yolsuzluklara dair TBMM Genel Kurulunda konuşma yaptı.
galerimax

DEM PARTİ Van Milletvekilimiz Mahmut DİNDAR, Van Belediyelerindeki hırsızlık ve yolsuzluklara dair TBMM Genel Kurulunda konuşma yaptı. Konuşma metni ve videosu ektedir. Saygılarımızla.

"Belediyelerimizi AKP kayyum gaspından kurtaran Van halkının direnciyle tüm halkımızı selamlıyorum.

Nüfusu 1 milyonun üzerinde olan şehrimiz sağlıktan eğitime, ulaşımdan tarıma temel kamu hizmetlerinden ve yerel yönetim hizmetlerinden mahrum bırakılmıştır. Van'daki belediyelerimizin şimdiye kadar tespit edilen borcu 11 milyarı geçmiş durumda. Sadece borçlandırmayla kalınmamış, belediyeye ait ne varsa devredilmiş, satılmış, talan edilmiş ve yağmalanmıştır. Bu durumu ahlakla, hukukla izah etmek mümkün değildir. Belediyelerimiz geçen hafta, bazı hırsızlıklara son vermek için bir iki girişimde bulundu. Şimdi, size sunacağım örnekleri kamuoyunun da vicdanına sunuyorum ve sizlere de soruyorum: Hem AKP Meclis üyesi olan hem belediye şirket işçisi olan birini işte tutar mısınız? Allah aşkına, İstanbul'da yaşayıp Van'da belediyeden maaş alan birini işte tutar mısınız? Galericilik yapan birini belediye işçisi olarak işte tutar mısınız? Hiç işe gelmeden aylarca maaşa bağlanmış kişileri işte tutmaya devam mı etsin belediyelerimiz? Belediyelerin araçlarını önce hurdaya çevirmiş, daha sonra da bu hurdaları çalmış kişiler belediyelerde mi tutulsun? Seçime üç gün kala işe alınmış yüzlerce insanın işe nasıl alındığı belli değil; bu kişiler hangi sınavla, hangi liyakat gözetilerek işe alınmışlar, o da belli değil. Van halkı tüm bu sorunların cevaplarını biliyor, kimse kimseyi kandırmaya kalkmasın. Bu kişilerin sınavsız işe alındığını ve kimlerin yakınları olduğunu tüm Van halkı biliyor.

Bakın, 11 milyar borç var. Van kayyumu ise borcun abartıldığını açıklamış. Van kayyumu Van'da 3 milyon kitap dağıttığını iddia ediyor; şaka değil, 3 milyon kitaptan bahsediyoruz. Üstelik bunun için de belediye bütçesinden kitap basmış. Bakınız, ne Millî Kütüphanede ne de Meclisin kütüphanesinde bu kadar kitap var.

Trafik, ulaşım, çevre düzeni, imar, çevre yolu ve tüm belediye hizmetleri sorunlu iken kayyum bütçeyi kitaplara gömmüş; aslında bu sayıda basılan kitap da yok. Bunun gibi kâğıt üzerinde faaliyetlerle belediyelerimizin içini boşaltmışlar. Düşünün, sadece bir yandaş gazeteciye 4 milyon para aktarılmış. Buradan bir kez daha söyleyelim: DEM PARTİ olarak yalan ve talan siyasetine boyun eğmeyen onurlu Van halkına Belediye eş başkanlarımızla beraber gece gündüz çalışarak hak ettiği belediyecilik hizmetini vermeye devam edeceğiz."

taşkale

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Çiftçibilir

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 ADS  Adana Demir. 0 0 0 0
2 ANT  Antalyaspor 0 0 0 0
3 HTY  Hatayspor 0 0 0 0
4 BJK  Beşiktaş 0 0 0 0
5 ÇRZ  Ç.Rizespor 0 0 0 0
6 ALNY  Alanyaspor 0 0 0 0
7 EYP  Eyüpspor 0 0 0 0
8 FB  Fenerbahçe 0 0 0 0
9 GS  Galatasaray 0 0 0 0
10 GFK  Gaziantep FK 0 0 0 0
11 GÖZ  Göztepe 0 0 0 0
12 KSM  Kasımpaşa 0 0 0 0
13 KON  Konyaspor 0 0 0 0
14 KYS  Kayserispor 0 0 0 0
15 İBFK  Başakşehir 0 0 0 0
16 SAMS  Samsunspor 0 0 0 0
17 BOD  Bodrum 0 0 0 0
18 SVS  Sivasspor 0 0 0 0
19 TS  Trabzonspor 0 0 0 0
20

Reklam

300 X 250 Reklam Alanı

Şanlıurfa Nöbetçi Eczaneler

Anket

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği