Telefon
WhatsApp
Erdoğan’dan CHP Genel Merkezi’ne 18 yıl sonra ziyaret: Neler konuşuldu?
galerimax

Muhalefet liderlerinin, Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeleri ile başlayan siyasi yumuşamada bir adım daha atıldı.

Erdoğan, salı günü öğleden sonra ana muhalefet Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’e uzun süredir beklenen iade-i ziyaretini gerçekleştirdi.

Özel, 18 yıl sonra ilk kez CHP Genel Merkezi’ni ziyaret eden Erdoğan’ı kapıda karşılarken, ziyaret öncesinde Cumhurbaşkanı için özel hazırlıklar yapıldı.

İki lider, genel merkezin önünde basın mensuplarına poz verdikten sonra görüşme için Özel’in makam odasına geçti. 

Erdoğan’a ziyaretinde eşlik eden isimler arasında Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan, Cumhurbaşkanı Güvenlik ve Dış Politika Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun yer alırken, CHP İstanbul Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dışişleri Komisyonu Üyesi Namık Tan ile AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş da görüşmeye katıldı.

17.34 itibariyle sonra eren ve yaklaşık 1,5 saat süren görüşmede hangi konuların konuşulduğu ise merak konusu olmaya devam ediyor.

Öncelikle, Erdoğan'ın en önemli gündem maddelerinden biri olan yeni anayasa konusunun görüşmede ele alınan başlıca konulardan olduğu düşünülüyor. TBMM gündemine gelmesi beklenen yeni yargı paketi, kamuda tasarruf tedbirleri, kayyum meselesi, emekliler başta olmak üzere dar ve sabit gelirlilerin yaşadığı ekonomik sıkıntılar, Gezi davası tutukluları gibi maddelerin de liderler arası görüşmede yer aldığı tahmin ediliyor.

Görüşme sonunda basına henüz bir açıklama yapılmasa da CHP Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) görüşmenin hemen sonrasında toplanacağı ve görüşmenin içeriğine ilişkin gazetecilere bilgilendirme yapacağı bildirildi.

Erdoğan ve Özel'in 2 Mayıs’ta AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirdiği ilk görüşmede, Cumhurbaşkanı ve muhalefet liderinin masaya yatırdığı konular arasında yeni anayasa, 28 Şubat tutuklusu emekli subayların tahliyesi gibi meseleler ele alınmıştı.

Erdoğan, başkent Ankara’nın Söğütözü semtinde bulunan CHP Genel Merkezi’ni en son 2006’da Deniz Baykal döneminde ziyaret etmişti.

Geçtiğimiz aydaki Özel-Erdoğan görüşmesini ise eski İYİ Parti lideri Meral Akşener’in sürpriz Beştepe ziyareti takip etmişti. Geçtiğimiz hafta gerçekleşen yaklaşık 40 dakikalık görüşmeye Akşener’in yeni imajı damga vurmuştu.

Görüşme sonrası herhangi bir açıklama yapılmamış olsa da Akşener ve Erdoğan’ın tokalaşırken poz vermesi ve yüzlerin gülmesi, söz konusu ziyaret, Özel’in ziyareti ile başlayan siyasi normalleşme sinyallerini pekiştirdiği şeklinde yorumlanmıştı.

Görüşmede, Akşener'in oğlu Fatih Akşener'in büyükelçi yapılması talebini Erdoğan'a ilettiği iddiası da medyada sıkça yer almıştı.

Boş koltuk krizi

Parti yönetiminin görüşme öncesi yaptığı hazırlıklarda herhangi bir spekülasyona mahal vermemek adına oturma düzenine özellikle özen gösterildi.

Özel’in Mayıs’ta gerçekleştirdiği ziyarette, Erdoğan’ın yanındaki bir koltuğun boş olması kamuoyu ve sosyal medyada tartışmalara yol açmıştı. CHP yönetimi, böyle bir sorunla karşılaşmamak için oturma düzenini cumhurbaşkanlığı protokolünden sorumlu isimlerle görüştükten sonra planladı.

Hazırlıklar kapsamında ayrıca, Cumhurbaşkanı ziyareti olması nedeniyle genel merkez binasının dışına, üzerinde Cumhurbaşkanı forsunun da yer aldığı bir Türk bayrağı da asıldı.

(euronews)

taşkale

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Çiftçibilir

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 8 7 0 22
2 SAMS  Samsunspor 8 6 2 18
3 BJK  Beşiktaş 7 5 0 17
4 FB  Fenerbahçe 7 5 1 16
5 İBFK  Başakşehir 7 4 1 14
6 GÖZ  Göztepe 7 3 1 12
7 EYP  Eyüpspor 8 3 2 12
8 KON  Konyaspor 8 3 3 11
9 BOD  Bodrum 8 3 4 10
10 TS  Trabzonspor 7 1 0 9
11 ALNY  Alanyaspor 8 2 3 9
12 KSM  Kasımpaşa 8 1 2 8
13 SVS  Sivasspor 8 2 4 8
14 ANT  Antalyaspor 8 2 4 8
15 ÇRZ  Ç.Rizespor 8 2 5 7
16 GFK  Gaziantep FK 7 1 4 5
17 KYS  Kayserispor 7 0 3 4
18 HTY  Hatayspor 7 0 4 3
19 ADS  Adana Demir. 8 0 7 1
20

Reklam

300 X 250 Reklam Alanı

Şanlıurfa Nöbetçi Eczaneler

Anket

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği