Telefon
WhatsApp
Ömer Çelik de 'Kobane muhasebesi' istedi
galerimax

AKP Konferans Salonu'nda Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) sona erdi. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in HDP'nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaretine dair konuştu.

Demirtaş'ın "hukukun üstünlüğüne saygı duyulmadan normalleşme zemini oluşmayacağı" açıklamasına karşı AKP Sözcüsü Çelik, Tayyip Erdoğan'ın 'Kobane muhasebesi' çağrısını yineledi. Çelik, şu sözleri sarf etti:

"Yapılan açıklamaların ortak noktası var. Hükümete çağrı yaparken, hükümeti hukukun üstünlüğünü saygı duymaya davet ediyorlar. Hukukun üstünlüğünden bahsedenlerin öncelikle terör örgütüyle ilgili ne düşündüklerini açıklaması lazım. Kobani olaylarında yapılan konuşmaları biliyoruz. Terörist başının heykelini dikmesinden kimin bahsettiğini biliyoruz. Hukukun üstünlüğü öncelikle terörün dışlanmasından geçer. Hukuk devletinin en büyük tehdidi terördür. Bütün cümleler hükümete karşı söylenmiş ama terör örgütüne karşı bir şey söylenmemiş. Hem ziyaret edenin hem ziyaret edilenin cümlelerinde bu söylenmemiş. Öncelikle Kobani olayları başta olmak üzere terörist başının heykelini dikmek yaklaşımı başta olmak üzere bunların yanlışlıkları konusunda Sayın Özgür Özel'in bir şeyler söylemesi, PKK terör örgütüne karşı net bir tutumun söylenmesi ve bunun kamuoyuyla paylaşılması gerekirdi."

GÜLEN'E: "HAİNDİ"

Çelik, 20 Ekim'de öldüğü açıklanan Fethullah Gülen için ise "İslam’a, insanlığa ve milletimize ihanet etmiş bir haindi. Vatansız olarak bu dünyayı terk etti. Dinimize yaptığı kötülükler böyle bir şahsın ismini Netanyahu gibi biriyle yan yana yazdırması neticesinden başka bir sonuç doğurmayacaktır" dedi.

DEMİRTAŞ NE DEMİŞTİ?

Özgür Özel'in kendisini ziyareti sonrası açıklama yapan Selahattin Demirtaş, "Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 'normalleşme, yumuşama' diye ifade ettiği sürecin ayaklarının yere basması, ete kemiğe bürünmesi isteniyorsa yapılması gereken ilk şey, hukukun üstünlüğüne her alanda saygı duymaktır. Bu olmadan siyaset kanalları da açılmaz, normalleşme zemini de oluşmaz" demişti.

Demirtaş ayrıca "Umarım Kobani ve Gezi kumpas davaları rehineleri başta olmak üzere, Sayın Selçuk Mızraklı ve Sayın Bekir Kaya dahil tüm siyasi tutsakların hakları bir an önce iade edilir ve özgürlüklerine kavuşurlar, bu zalimce adaletsizlik son bulur" ifadelerini kullanmıştı.

ERDOĞAN, "6-8 EKİM MUHASEBESİ" İSTEMİŞTİ

Tayyip Erdoğan, partisinin 9 Ekim'deki Meclis grup toplantısında, 6-8 Ekim Kobane eylemlerine dair DEM Parti'den "samimi bir muhasebe" yapılmasını istemişti. Erdoan, "Kobane olaylarının hukuki açıdan hesabı sorulmuştur. 10 yıllık gecikmeyle bile olsa, 6-8 Ekim olaylarına dair samimi bir muhasebenin yapılmasını da önemsiyoruz. Böyle bir tavrın sergilenmesinin siyasette inşa etmeye çalıştığımız yumuşama iklimine katkı sunacağı açıktır" demişti. 

k:evrensel

taşkale

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Çiftçibilir

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 9 8 0 25
2 BJK  Beşiktaş 8 6 0 20
3 SAMS  Samsunspor 9 6 2 19
4 FB  Fenerbahçe 8 5 1 17
5 EYP  Eyüpspor 9 4 2 15
6 İBFK  Başakşehir 8 4 2 14
7 GÖZ  Göztepe 8 3 2 12
8 TS  Trabzonspor 8 2 0 12
9 KSM  Kasımpaşa 9 2 2 11
10 SVS  Sivasspor 9 3 4 11
11 KON  Konyaspor 9 3 4 11
12 BOD  Bodrum 9 3 5 10
13 ÇRZ  Ç.Rizespor 9 3 5 10
14 ALNY  Alanyaspor 9 2 4 9
15 ANT  Antalyaspor 9 2 5 8
16 GFK  Gaziantep FK 8 1 4 6
17 KYS  Kayserispor 8 0 3 5
18 HTY  Hatayspor 8 0 5 3
19 ADS  Adana Demir. 8 0 7 1
20

Reklam

300 X 250 Reklam Alanı

Şanlıurfa Nöbetçi Eczaneler

Anket

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği