Sırrı Süreyya Önder için Rojava’da taziye kuruldu
Rojawa'da taziye çadırı kuruldu
Yaşamını yitiren DEM Parti İmralı Heyeti üyesi Sırrı Süreyya Önder için Rojava’da (Kuzey ve Doğu Suriye) Kamışlo kentinde kurulan taziye çadırını çok sayıda kişi ziyaret etti.
Kamışlo kentinde yaşamını yitiren Halkların Eşitlik ve Demokrasi partisi (DEM Parti) İmralı Heyeti üyesi Sırrı Süreyya Önder için taziye çadırı kuruldu.
“Şehit Aileleri Meclisi” öncülüğünde 12 Mart Stadyum karşısında kurulan taziye çadırını, Demokratik Özerk Yönetim, Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), Kongra Star, Din Alimleri, kültür, sanat, sinema emekçileri ve çok sayıda yurttaş ziyaret etti.
Taziye çadırının önüne Sırrı Süreyya Önder’in fotoğrafı asılırken, çadırın içine Önder’in fotoğraflarının yer aldığı “Şehîdê aştî û demokrasiye/Demokrasi ve barış şehidi” yazılı pankartlar asıldı.
Taziyede, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın Sırrı Süreyya Önder için dün gönderdiği mesaj Kürtçe ve Arapça okundu. Taziyeye ziyaretler yoğun bir şekilde devam ediyor.
Bakırhan ve Hatimoğulları: Fırat suyu Marmara’ya akacak, sana söz barış kazanacak
Bakırhan ve Hatimoğulları: Fırat suyu Marmara’ya akacak, sana söz barış kazanacak
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları Sırrı Süreyya Önder için Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen anma töreninde konuştu.
Tülay Hatimoğulları şunları söyledi:
"Herkesin duası Önder’in bu hastalığı atlatması ve aramızda olmasıydı fakat ne yazık ki olmadı. Duasını esirgemeyen herkese partimiz adına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Gece gündüz çalışan, seferber olan sağlık emekçilerine ve basın emekçilerine de çok teşekkür ediyoruz. Sevgili Önder’in hastalığı ve oradaki her kesimin sahiplenişi, Önder’in icra etmeye çalıştığı demokratik toplum ve barış mesajının bir aradalığıydı. İşte o birleştirici duygu; barışa, demokrasiye, bu topraklarda özlemin sembolüydü. Sen sadece bir yazar, sanatçı ve siyasetçi değilsin. Milyonlar seni kendi hikayesi olarak gördü.
Senin hayat hikayen bu coğrafyadaki kadınların, yoksulların hikayesiydi. Ondandır bu kadar yürek acısı. Her ağrıyı atlatmayı başardın. Bunu da atlatacağını düşünüyorduk ama olmadı. Çok direndin ama olmadı. Senin hastalığın toplumda birleştirici bir rol üstlendi. Sen ne olursa olsun barışı zorladın. Türk için, Kürt için, Arap için, sürgündeki yoldaşın için. Türk ve Kürt annelerin gözyaşları son bulsun diye çaba harcadın. Barış ve Demorkatik Toplum Çağrısı için çok çabaladın. Barışa inancın gerçekleşmek üzere dip diri duruyor. Senin bu mücadelede ödediğin bedel çok. Sen başta olmak üzere bu mücadelede bedel ödeyen tüm yoldaşlarımız önünde saygıyla eğiliyorum.
Barışın, adaletin, demokrasinin yolu incedir, taşlıdır, dikenlidir. Acıyı bal eğledin. ‘Başaracağız, barışacağız’ dedin. Sen ateşe körükle giden, Ortadoğu’yu sürüklemek istedikleri çatışma zemininin farkındaydın. Her kesimin barışa ihtiyacı olduğunun farkındaydın. Ondandır yoruldu kalbin. ‘Aha bu sefer olacak, başaracağız’ dedin. Biz de buna inanıyoruz. Vallah da başaracağız. Sözün asla havada kalmayacak. Bu sefer mutlaka başaracağız Sırrı hocam. Bu topraklarda bedel ödeyen herkese sözümüz olsun. Güle güle değerli yoldaşımız. Seni asla unutmayacağız.”
“Sana söz Fırat suyu Marmara’ya akacak. Sana söz barış kazanacak”
Bakırhan, Önder için kaleme aldığı metni okudu.
Bakırhan, “Sırrı barışın simgesidir” diyerek, "söz ustası" nitelendirmesi yaptı. Bakırhan, Önder için şunları dile getirdi:
"Dünya zerafetini yitirirken tepeden tırnağa adanmışlıktın sen. Yetiştiğin toprak ve anlattığın hikayeler kadar köklüydü hikayen. Badiresi çok olanın hikayesi de çok olur. Bir dengbêj, çîrokbej gibiydin. Kullandığın her kelimede yaşadığın bütün coğrafyanın izleri vardı. Murathan Mungan’ın dediği gibi ‘hem ağacı hem ormanı hem de bunların dildeki karşılığını bilirdin.' 10 sene öncesiydi. Sen yine barış için yollara düşmüştün. Dolmabahçe’de en kadim sözü umutla dile getirmiştin. ‘Dağlar, insanlar yorulmuştu artık barış kazanacak’ demiştin. Tam da o gün Yaşar Kemal’i kaybettik.
Seni onun cümleleriyle uğurlamak istiyorum: ‘Bir tek insan ne kadar acı çekerse bütün insanlar o kadar acı çekiyor demektir. Bir insanla birlikte bütün insanlık öldürülmüyor mu? Savaşa karşı savaşmak, öldürmeye karşı öldürmeden savaşmak bu toprakların yarattığı en güzel düşünce olmuştur.’ Sen bir tek insan acı çekmesin diye kendini barışa adadın. Sana söz Fırat suyu Marmara’ya akacak. Sana söz barış kazanacak. O güzel yüreğini özleyeceğiz.”
Kızı Ceren, babası Sırrı Süreyya Önder’e mektubunu okudu
İstanbul'da bulunan Florance Nightingal Hastanesi’nde dün yaşamını yitiren Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Meclis Başkanvekili ve İmralı Heyeti üyesi Sırrı Süreyya Önder, Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) son yolculuğuna uğurlandı.
Toplumun tüm kesimlerinden binlerce kişinin katıldığı program, konuşmalarla devam ediyor.
Önder'in kızı Ceren Önder Kandemir, babasının anısına kısa bir konuşma yaptı.
Gözyaşları arasında konuşan Ceren Önder Kandemir, "Ben ne zaman bir şey yazsam, babamı arayıp telefonda sesli okurdum. Onunla biz tek bir kişi gibiydik. Sanki kendimi okur gibi okurdum. Hatalarımı görürdüm" dedi.
Babasına yazdığı mektubu okudu
Ceren Önder Kandemir, daha sonra babasına yazdığı mektubu okudu:
"Baba, hayatın bütün rengi gitti. Benim bildiğim hayat bitti. Yeni bir hayat başlıyor şimdi. Ürkütücü, bilinmezliklerle dolu. Daha önce hiç duymadığım bir şeyi senden duyma ihtimalimin kaybolduğu mağurasız. Kendimi bildim bileli seni kaybetmekten korktum. Bu benim tek kabusum, zaafım, burnumdaki sızı, yutağımdaki yumru, karın ağrımdı. Öyle iyi, öyle bir benzersizdin ki; bu adam bana sadece ölerek acı çektirebilir derdim. Gece gece çaldığın kemanın, cümbüşün, udun sesi, bir çırpıda ezberden okuduğun şiirler, günde 5 kere ve her birinde sanki yeni buluşmuşuz gibi heyecanla buluştuğumuz kahveler, evlere sığamayışın, kimseye kıyamaman, iyiliğe üşenmeyişin, kimseye gücenmemen, kalp kırmaktan bile daha çok korkman birinin onurun kırmaktan... 'Baba kalbim kırık' diye arardım. 'Baba grip oldum, öksürüğüm geçmiyor, kedim öldü, aşık oldum, uyku tutmadı...' Ben babalığına çok doydum, şimdiye kadar verdiğin tek bana değil, oğluma ve onun çocuğuna bile yeter. Bir babaya ihtiyacım kalmayana kadar doyurdun beni. Ama dostluğuna doyamadım. O dostluğa doyulur mu?
Şimdi öfkelenmek istiyorum. 'İki hafta sonra barış protokolü imzalanacak, sonra rahatız, ameliyat da olacağım.' 'İki haftada ne olacak?' demene kızmak istiyorum. Açlık grevlerine, cezaevlerinde işkencelere... Bir tek kendinle ilgilenmeyişine kızmak istiyorum, ama yapamıyorum. Bana Kandıra Cezaevi'nden gönderdiğin bir mektup yüzünden kızamıyorum. Gidecek yolu olmayan, bir amacı olmayan, ama hep yanımda olmayan bir babayı sen istemezdin demişsin. Şimdi gitmek zorunda olmamanı istemez miydim. 'Sana öfke duyanlar için, yoksulluğun ve yoksunluğun için sakin öfke biriktirme' diyordun. Doğduğundan beri yoksulluk, yoksunluk ve yetimlikle geçen ömründe sen öfkeni nereye sakladın? Ben hiç görmedim. Herhâlde kalbine. Bir tek mülk edinmeden, ikinci bir kazağı almadan, kimseden bir şey istemeden, borçsuz ve harçsız, boğazını değil onuru besleleyerek yaşadığın bu dünyadan gidiyorsun baba.
Giderken neşemin birazını Can ve Yasin'e bırakarak, ama rengin tamamını alarak. Sana doyuncaya sevgi verebildim. Her gün söyledim sevdiğimi. Doyunca öptüm, kokladım. Şimdi tüm renklerim de senin olsun. Gerçi sen orada da dostlarını bulursun. (Gülten abla, Pervin abla nerede?) Artık dinlen Turna Kuşum. Biz iyi olacağız. Çocuklara hep seni anlatacağız. Şakaların ağzımıza eğerelti dursa bile taklit etmeye çalışacağız. İçimde tam tarif edemediğim bir huzur var şimdi. Artık mücadele etmek zorunda olmadığını bilmenin huzuru. Seni ayakta son gördüğümüz gün bize bir poşet portakal ve bir kutu yumurta vermiştin. Can için daima bir cebinde mandalin ve bir cebinde fıstık ezmesi taşımanı, teneke kutularındaki ballara ve dinlenme tesislerine olan sevgini unutmayacağım.
Canonun düğününü görmeden gitmeyeceğim dedin. Tutmadığın sözün yoktu gittin mi. Barışı görmek istiyordun. Çocukların yetim kalması kalbini parçalıyordu. Sütten ağzın hiç yanmıyordu.
Barış mıydı bilmiyorum; hastane koridorlarında sınıfsız, bayraksız, hüzünlü, umutlu kalabalıkta barışa benzer bir şey gördüm. Gözün arkada, aklın bizde kalmasın. Bana güzel sesinle okuduğun dizelerle; 'Biliyorum, yağmur yağmaz yukarı doğru yeniden. Acımaz olur silinir gider izi bıçağın, ama hiçbir rüzgar dolduramaz boş kalan yerini. Bir yaşamdan ötekine, birlikte uçan turnaların yerini gökyüzünde' Seninle gurur duyuyorum."
Selahattin Demirtaş’tan Sırrı Süreyya Önder mesajı: Ölüm sana yakışmadı gardaş
Selahattin Demirtaş’tan Sırrı Süreyya Önder mesajı: Ölüm sana yakışmadı gardaş
Sırrı Süreyya Önder’e ilişkin mesaj paylaşan Selahattin Demirtaş, “Git, yolun açık olsun abe can, her daim kıymetlimizsin. Ama gülüş değil ki, bıyık değil ki sana yakışsın; ölüm sana yakışmadı, olmadı gardaş” dedi.
Edirne Cezaevi’nde tutulan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yaşamını yitiren Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İmralı Heyeti Üyesi Sırrı Süreyya Önder için bir mesaj paylaştı.
Demirtaş’ın sanal medya hesabından paylaşılan mesajı şöyle:
“Bir tane mezarın yok ki, on milyonların kalbine gömüleceksin. Hangi birini ziyaret edem, hangisine yüzüm sürem gardaş.
Git, yolun açık olsun abe can, her daim kıymetlimizsin. Ama gülüş değil ki, bıyık değil ki sana yakışsın; ölüm sana yakışmadı, olmadı gardaş.
10:49
Sırrı Süreyya Önder’in naaşı Atatürk Kültür Merkezi’nde
Önder için Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) anma töreni düzenleniyor
Önder'in naaşı sloganlar ve alkışlar eşliğinde 10:35'te AKM'ye getirildi.
Tören saygı duruşunun ardından sinevizyon gösterimiyle devam edecek.
Ardından ilk konuşmayı Önder'in kızı Ceren Önder Kandemir yapacak. Devamında ise sırasıyla; DEM Parti Eş Genel Başkanları, Barış Annesi Revşen Kandemir, oyuncu ve senarist Levent Kazak, yönetmen Berkun Oya ve DEM Parti Milletvekili Pervin Buldan konuşacak.
Sırrı Süreyya Önder, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedilecek
TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti.
Önder'in tedavi gördüğü Florence Nightingale Hastanesi'nden yapılan açıklamada, "Sırrı Süreyya Önder çoklu organ yetmezliğinden saat 16.10'da hayatını kaybetmiştir" denildi.
62 yaşındaki Önder, 15 Nisan Salı akşamı geçirdiği kalp rahatsızlığının ardından hastaneye kaldırılmıştı ve o tarihten beri yoğun bakımdaydı.
Önder'le ilgili son olarak 28 Nisan'da bir açıklama yapan hastane, Önder'in reflekslerinin azaldığını ve hayati tehlikesinin arttığını duyurmuştu.
Cenaze töreni bugün
DEM Parti, Önder için Pazar 11:00'de İstanbul'daki Atatürk Kültür Merkezi'nde bir anma etkinliği düzenleneceğini duyurdu.
İkindi namazından sonra da Levent'teki Barbaros Camii'nde cenaze namazı kılınacak.
Bunun ardından Önder, İstanbul'da Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek.
Parti, Pazar günü tüm il ve ilçe örgütlerinde taziyeleri kabul edeceklerini açıkladı.
Önder için Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen anma töreni saat 10:00'da başladı.
Önder'in tabutu AKM'deki sahneye alkışlarla getirildi. Tabutun önüne Önder'in fotoğrafı ve çiçekler yerleştirildi.
Yoğun katılımın olduğu cenaze töreni saygı duruşuyla başladı.
Kapasite nedeniyle salona alınamayan bazı katılımcıların AKM çevresinde beklediği törende, Önder'in konuşmalarının yer aldığı video gösterildi.
Törene, kızı Ceren Önder, kardeşi Ali Önder Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, İstanbul Valisi Davut Gül, DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan, DEM Parti'li Ahmet Türk, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Nuri Aslan, çeşitli partilerden çok sayıda milletvekili, bazı sanatçılar ve vatandaşlar katıldı.
Sırrı Süreyya Önder kimdir?
Sırrı Süreyya Önder, 1962'de Adıyaman'da Türkmen bir ailede doğdu.
Sosyalist bir dünya görüşünü benimseyen Önder gençliğinde devrimci gruplar içinde yer aldı.
12 Eylül 1980 darbesinden bir yıl sonra, 19 yaşında siyasi çalışmalarından dolayı gözaltına alındı, işkence gördü ve Mamak Cezaevi'ne gönderildi. Hapiste yedi yıl kaldı.
Sinemacı, oyuncu ve yazar kimliğiyle öne çıktı. 2010'da BirGün ve ardından Radikal gazetelerinde köşe yazıları yazdı.
2011 genel seçimlerde Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloku'nun bağımsız adayı olarak İstanbul milletvekili seçildi.
2013'te, HDP'nin eş genel başkan yardımcısı oldu. 2013'teki Gezi Parkı eylemlerinde yer alan ilk milletvekiliydi.
Türkiye'de 2013-2015 arasındaki "çözüm süreci" olarak adlandırılan dönemin en önemli isimlerden biriydi. PKK lideri Abdullah Öcalan'ın hapis yattığı İmralı Cezaevi'ne ve Kandil'e giden ekipler içinde yer aldı.
6 Aralık 2018'de "terör propagandası yapmak" suçlamasıyla tutuklandı, 4 Ekim 2019'da serbest bırakıldı. Ardından tekrar milletvekili seçilen Önder, DEM Parti İstanbul Milletvekili olarak TBMM Başkanvekililiği yapıyor.
Önder ayrıca PKK lideri Abdullah Öcalan ve hükümet ile görüşmeler yürüten İmralı heyetinde yer alıyordu.
Çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti
Sırrı Süreyya Önder'in 18 gündür yoğun bakımda tedavi gördüğü İstanbul Florence Nightingale Hastanesi, Önder'in dün saat 16.10'da yaşamını yitirdiğini duyurmuştu.
Hastaneden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:
"Sayın Sırrı Süreyya ÖNDER, 15.04.2025 tarih ve saat 22:41’de şuuru kapalı, solunumu ve kardiyak arrest tablosunda ambulans ile kalp - akciğer masajı eşliğinde hastanemize getirilmiştir. Kendisine acilen “Aort Diseksiyonu” tanısıyla Bentall operasyonu (aort kapak değişimi ve çıkan aort değişimi) ve tek damar by-pass ameliyatı yapılmıştır. Hastamızın ameliyat sonrasında yoğun bakım ünitemizde ECMO (Kalp destek cihazı) ve yoğun tıbbi tedavi altında hemodinamik stabilitesi sağlanmıştır. Hayati tehlikesi giderek artan hastanın nörolojik tablosu ağırlaşmış, çoklu organ yetmezliğine girmiştir.
Sayın Sırrı Süreyya ÖNDER, yoğun bakım ünitemizdeki takip ve tedavisinin 18. gününde çoklu organ yetmezliği nedeni ile 03.05.2025 tarih ve saat 16:10’da hayatını kaybetmiştir.
Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerinin başı sağ olsun."
Sırrı Süreyya Önder, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedilecek
TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti.
Önder'in tedavi gördüğü Florence Nightingale Hastanesi'nden yapılan açıklamada, "Sırrı Süreyya Önder çoklu organ yetmezliğinden saat 16.10'da hayatını kaybetmiştir" denildi.
62 yaşındaki Önder, 15 Nisan Salı akşamı geçirdiği kalp rahatsızlığının ardından hastaneye kaldırılmıştı ve o tarihten beri yoğun bakımdaydı.
Önder'le ilgili son olarak 28 Nisan'da bir açıklama yapan hastane, Önder'in reflekslerinin azaldığını ve hayati tehlikesinin arttığını duyurmuştu.
Cenaze töreni bugün
DEM Parti, Önder için Pazar 11:00'de İstanbul'daki Atatürk Kültür Merkezi'nde bir anma etkinliği düzenleneceğini duyurdu.
İkindi namazından sonra da Levent'teki Barbaros Camii'nde cenaze namazı kılınacak.
Bunun ardından Önder, İstanbul'da Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek.
Parti, Pazar günü tüm il ve ilçe örgütlerinde taziyeleri kabul edeceklerini açıkladı.
Önder için Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen anma töreni saat 10:00'da başladı.
Önder'in tabutu AKM'deki sahneye alkışlarla getirildi. Tabutun önüne Önder'in fotoğrafı ve çiçekler yerleştirildi.
Yoğun katılımın olduğu cenaze töreni saygı duruşuyla başladı.
Kapasite nedeniyle salona alınamayan bazı katılımcıların AKM çevresinde beklediği törende, Önder'in konuşmalarının yer aldığı video gösterildi.
Törene, kızı Ceren Önder, kardeşi Ali Önder Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, İstanbul Valisi Davut Gül, DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan, DEM Parti'li Ahmet Türk, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Nuri Aslan, çeşitli partilerden çok sayıda milletvekili, bazı sanatçılar ve vatandaşlar katıldı.
Sırrı Süreyya Önder kimdir?
Sırrı Süreyya Önder, 1962'de Adıyaman'da Türkmen bir ailede doğdu.
Sosyalist bir dünya görüşünü benimseyen Önder gençliğinde devrimci gruplar içinde yer aldı.
12 Eylül 1980 darbesinden bir yıl sonra, 19 yaşında siyasi çalışmalarından dolayı gözaltına alındı, işkence gördü ve Mamak Cezaevi'ne gönderildi. Hapiste yedi yıl kaldı.
Sinemacı, oyuncu ve yazar kimliğiyle öne çıktı. 2010'da BirGün ve ardından Radikal gazetelerinde köşe yazıları yazdı.
2011 genel seçimlerde Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloku'nun bağımsız adayı olarak İstanbul milletvekili seçildi.
2013'te, HDP'nin eş genel başkan yardımcısı oldu. 2013'teki Gezi Parkı eylemlerinde yer alan ilk milletvekiliydi.
Türkiye'de 2013-2015 arasındaki "çözüm süreci" olarak adlandırılan dönemin en önemli isimlerden biriydi. PKK lideri Abdullah Öcalan'ın hapis yattığı İmralı Cezaevi'ne ve Kandil'e giden ekipler içinde yer aldı.
6 Aralık 2018'de "terör propagandası yapmak" suçlamasıyla tutuklandı, 4 Ekim 2019'da serbest bırakıldı. Ardından tekrar milletvekili seçilen Önder, DEM Parti İstanbul Milletvekili olarak TBMM Başkanvekililiği yapıyor.
Önder ayrıca PKK lideri Abdullah Öcalan ve hükümet ile görüşmeler yürüten İmralı heyetinde yer alıyordu.
Çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti
Sırrı Süreyya Önder'in 18 gündür yoğun bakımda tedavi gördüğü İstanbul Florence Nightingale Hastanesi, Önder'in dün saat 16.10'da yaşamını yitirdiğini duyurmuştu.
Hastaneden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:
"Sayın Sırrı Süreyya ÖNDER, 15.04.2025 tarih ve saat 22:41’de şuuru kapalı, solunumu ve kardiyak arrest tablosunda ambulans ile kalp - akciğer masajı eşliğinde hastanemize getirilmiştir. Kendisine acilen “Aort Diseksiyonu” tanısıyla Bentall operasyonu (aort kapak değişimi ve çıkan aort değişimi) ve tek damar by-pass ameliyatı yapılmıştır. Hastamızın ameliyat sonrasında yoğun bakım ünitemizde ECMO (Kalp destek cihazı) ve yoğun tıbbi tedavi altında hemodinamik stabilitesi sağlanmıştır. Hayati tehlikesi giderek artan hastanın nörolojik tablosu ağırlaşmış, çoklu organ yetmezliğine girmiştir.
Sayın Sırrı Süreyya ÖNDER, yoğun bakım ünitemizdeki takip ve tedavisinin 18. gününde çoklu organ yetmezliği nedeni ile 03.05.2025 tarih ve saat 16:10’da hayatını kaybetmiştir.
Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerinin başı sağ olsun."
(Rüdaw)
Benzer Haberler
Sırrı Süreyya Önder için Rojava’da taziye kuruldu
DEM PARTİ 3 gün taziyeler kabul edilecektir.
TÜRKİYENIN BAŞI SAĞ OLSUN
DEM PARTİ Sırrı Süreya Önder'İn Vefat Ettigini Duyurdu
İstanbul Sarıyer'de Yol Çöktü: Eski Büyükdere Caddesi Trafiğe Kapatıldı
Bozova'da Şiddetli Dolu Yağışı: Tarım Alanları Zarar Gördü
DEM PARTİ 1 mayıs işçi bayramını kutlamaları
Taksim'de 1 Mayıs Gerginliği: Polis Müdahalesi ve Anma Törenleri